Shanghai, Huangshan, Pingyao, Xi'an, Huashan, Peking

Kínába utazunk

Kínába utazunk

Tiltott város

2018. május 09. - Andi és Lacó

Ma a Tiltott városba és a Tienanmen térre sétáltunk el. A térre nem találtuk az átjutást, de egy kedves kínai srác elkísért minket. Bejutni kb 20 perces sor árán lehetett csak,  ugyanis táskaellenőrzést tarzottak itt is. A téren is sokan voltak, de azért lehetett fotózni. A Tiltott városba könnyebb volt bejutni, mégcsak sor sem volt, szóval besuhantunk.  Ami vicces, hogy az első audioguide-om nem működött rendesen, így már bent le akartam cseréltetni, amikor Lacónak feltűnt, hogy van magyar verzió. Gondoltuk, legyen, hallgassuk a tudnivalókat magyarul. Ez okozott pár mókás pillanatot, mert feltételezhetően egy magyarul tudó kínai hölgy olvasta fel a fordítást és volt pár nem túl magyaros frázis, valamint a hangsúlyozást is szoknunk kellett. Lacó az első pár helyről nem is nagyon értette, mit beszél. A végén már közös kis poénjaink voltak az ismeretlen hölggyel, aki kedvesen minden helyszín után elmondta, hogy ennyit elég tudnunk, amit hallottunk. 

Maga a palota komplexum impozáns és gyönyörű, viszont tényleg rá kell szánni az időt.. Mi kb 6 órát töltöttünk bent. Kicsit telítődtünk a végére. Mondjuk sokat segített, hogy számtalan dokumentumfilmet láttam már a Tiltott városról, így külön izgi volt megfigyelni az eddig csak képernyőn látott dolgokat. Ezek egyike a hatalmas márvány, ami az egyik nagy lépcsősort díszíti (A mennyei tisztaság palotájánál - Palace of Heavenly Purity). Az ehhez szükséges márványtömböket anno jégen csúsztatva szállították Pekingbe több száz kilométerről. Ezek után bárki merjen panaszkodni a munkájára. 

img_20180509_122900.jpg

 

 

 

img_20180509_112656.jpg

Az uralkodói kertben lévő pavilon. 

img_20180509_135756.jpg

A kert azért érdekes, mert itt kapott helyet Sir Reginald Johnston lakrésze is, ő tanította angolra Puyit, az utolsó császárt. 

Volt egy leégett pavilon is a keleti lakrészek között (többterületre oszlik a palota,  a központi palotákat két oldalról a nyugati és a keleti lakrészek, pavilonok fogják közre. Ezek többek között az ágyasok lakhelyei voltak (de nem kizárólag). 

img_20180509_142253.jpg

Még a Kilenc sárkány fala,  ami szintén híres. 

img_20180509_152441.jpg

Este vacsi és a Wangfujing utca után (bevásárló és kaja utca) még elsétáltumk a Tienanmen térre.

img_20180509_195112.jpg

És hogy valami kellemessel zárjam.. Eddig nem nagyon láttunk semmi bizarrt.  De a Wangfujingon belebotlottunk egy árusba, aki kis skorpiókat árult nyárson. Még mozogtak. Ki szeretne otthonra ajándékba? 

img_20180509_191132.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kinabautazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1713902268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása